Courgettelasagne

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 180 °C. Snij dunne plakjes van de courgette (met een kaasschaaf) en snij de champignons in schijfjes. Snipper de rode ui. Snij de prei in ringen en pers de knoflook.
  2. Verhit wat olijfolie in een wok en rul de americain gaar. Voeg de geperste knoflook, paprikapoeder, rode peper en wat peper en zout toe. Bak de ui glazig. Voeg de rest van de groenten (behalve de courgette en tomatenblokjes) toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en proef of de saus genoeg op smaak is. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen.
  4. Pak een ovenschaal en bedek de bodem met een laagje saus. Leg hier wat plakjes courgette op. Voeg dan weer een laagje saus toe. Herhaal dit tot de plakjes courgette op zijn. Eindig met een laagje saus. Strooi wat geraspte kaas over de lasagne en zet de ovenschaal ca. 20 minuten in de oven.

Uw vruchtbaarheidsvoordeel

Courgettes bevatten vitamine B6foliumzuur en andere vitamines en mineralen. Vitamine B6 helpt bij de normale regeling van de hormonale cyclus.

Rode ui bevat veel anti-oxidanten en heeft een betere anti-oxiderende werking dan lichtgekleurde uien. Rode ui bevat quercetine dat een belangrijke antioxiderende werking heeft. Ajuin is ook rijk aan selenium dat de ontwikkeling van het sperma ondersteunt.

Tomatenblokjes: Verse  tomaten en tomaten uit blik hoeven niet sterk te verschillen. De voedingswaarden blijven hetzelfde. Fabrikanten kunnen soms (ongezonde) toevoegingen doen: zout, suiker of bewaarmiddelen. Dit staat vermeld op de verpakking.

Ingrediënten

Bio-americain natuur : 250 gram
Tomatenblokjes: 400 gram
Champignons: 250 gram
Courgette: 1
Prei: 1
Rode peper: 0,5
Rode ui: 1
Teentjes knoflook: 3
Geraspte kaas: 2 eetlepels
Paprikapoeder: 1 koffielepel
Peper en zout
Olijfolie

Je hebt nog geen producten in je winkelmandje