Recepten

Sardientjes met krielaardappelen en venkel

Sardientjes met krielaardappelen en venkel

Bereiding Laat de sardientjes  ontdooien (in uw koelkast). Dek af. Was de venkel onder stromend koud water. Verwijder het loof. Snij de knollen in 2 en verwijder de harde voet. Leg de platte kant op de snijplank en snij in reeptjes. Hak grof in de hakmolen....

Kip curry met bloemkoolrijst

Kip curry met bloemkoolrijst

Bereiding Pers de knoflook en snij de pijpajuin in ringetjes. Snij de tomaten in blokjes. Snij de kipfilet in reepjes. Meng de reepjes met het maïszetmeel en kruid met peper en zout. Verhit 1 eetlepel arachideolie in een grote anti-aanbakpan (zonder teflon of PFAS) en...

Courgettelasagne

Courgettelasagne

Bereiding Oven voorverwarmen op 180 °C. Snij dunne plakjes van de courgette (met een kaasschaaf) en snij de champignons in schijfjes. Snipper de rode ui. Snij de prei in ringen en pers de knoflook. Verhit wat olijfolie in een wok en rul de americain gaar. Voeg de...

Verse Tomatensaus

Verse Tomatensaus

Bereiding Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Doe dit ook met de knoflook. Snij de tomaten in stukjes. Doe de olijfolie in de pot en fruit de sjalot glazig. De knoflook mag even meestoven. Voeg de tomaten toe en kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Haal de...

Verse Tomatensaus

Ingrediënten voor 3,5l

Smaaktomaten: 3,5kg
Sjalotten: 250g
Olijfolie: 100ml
Knoflook: 8 teentjes
Tijm: 6 takjes
Peterselie: 1 bussel
Laurier: 4 blaadjes
Italiaanse kruiden
Peper en zout

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Doe dit ook met de knoflook. Snij de tomaten in stukjes.
  2. Doe de olijfolie in de pot en fruit de sjalot glazig. De knoflook mag even meestoven. Voeg de tomaten toe en kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Haal de tijm van de stengels en voeg dan de laurier toe.
  3. Laat het geheel, zonder deksel, gedurende 1 uur zachtjes pruttelen op een lager vuur. Haal de laurier uit de saus
  4. Mix met de staafmixer.
  5. Breng verder op smaak met de kruiden.

 

Uw vruchtbaarheidsvoordeel

De tomaat is laag in calorieën en biedt een groot aantal voedingsstoffen zoals vitamine C en E en mineralen zoals magnesium en kalium.

Vitamine C is een krachtige anti-oxidant die ook vermoeidheid vermindert, psychologische functies ondersteunt en bijdraagt aan een gezond immuunsysteem.

Vitamine E beschermt de cellen tegen oxidatieve stress.

Bovendien zijn tomaten rijk aan lycopeen, wat de tomaat zijn levendige rode kleur geeft. Lycopeen is bekend als gunstig voor de vruchtbaarheid en bevorderend voor de kwaliteit van het sperma. Lycopeen heeft ook een beschermend effect op de prostaat.

Zwarte rijst met kalfsvlees, champignons, bonen en grofgehakte cashewnoten

Ingrediënten voor 4 pers

Zwarte rijst: 200 g
Kalfslapjes: 4
Prinsessenboontjes: 200 g
Sluimererwten: 200 g
Shiitake’s: 150 g
Oesterzwammen: 150 g
Verse koriander
Cashewnoten: 50 g
Zoetzure saus: 8 eetlepels
Arachideolie: 2 eetlepels
Olijfolie: 1 eetlepels
Peper en zout

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Kook de prinsessenboontjes en de sluimererwten, giet af en spoel onmiddellijk af onder koud water. Bak kort in 1 eetlepel arachideolie.
  2. Bak de kalfslapjes bruin langs beiden kanten in de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak de oesterzwammen en shiitake’s in 1 eetlepel arachideolie en voeg de zoetzure saus toe en hou nog wat voor de afwerking. Rooster de cashewnoten in een pan (zonder vetstof) en hak ze grof.
  3. Snij het vlees in reepjes en dien op met de rijst, de prinsessenboontjes, de sleumererwten, de paddenstoelen en nog wat van de zoetzure saus. Werk af met de grofgehakte cashewnoten en enkele takjes koriander.

Uw vruchtbaarheidsvoordeel

Zwarte rijst is ook bekend als “verboden rijst”, omdat in het verleden in China alleen de keizer mocht genieten van de vele gezondheidsvoordelen van deze nootachtig smakende rijst.

Zwarte rijst bevat antioxidanten, vitaminen, vezels en voedingsstoffen die afkomstig zijn uit de buitenste lagen van de rijstkorrels die niet verwijderd werden.

Noten kunnen tot de gezondste snacks ter wereld worden gerekend. Ze zitten vol met vitamines, mineralen en aminozuren. Tegelijkertijd zijn ze glutenvrij . Enkele noten met een kopje kruidenthee is een stimulerende snack. Bewaar een voorraad op het werk, zodat je niet in de verleiding komt door zoetigheden.

Courgettelasagne

Ingrediënten

Bio-americain natuur : 250 gram
Tomatenblokjes: 400 gram
Champignons: 250 gram
Courgette: 1
Prei: 1
Rode peper: 0,5
Rode ui: 1
Teentjes knoflook: 3
Geraspte kaas: 2 eetlepels
Paprikapoeder: 1 koffielepel
Peper en zout
Olijfolie

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 180 °C. Snij dunne plakjes van de courgette (met een kaasschaaf) en snij de champignons in schijfjes. Snipper de rode ui. Snij de prei in ringen en pers de knoflook.
  2. Verhit wat olijfolie in een wok en rul de americain gaar. Voeg de geperste knoflook, paprikapoeder, rode peper en wat peper en zout toe. Bak de ui glazig. Voeg de rest van de groenten (behalve de courgette en tomatenblokjes) toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en proef of de saus genoeg op smaak is. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen.
  4. Pak een ovenschaal en bedek de bodem met een laagje saus. Leg hier wat plakjes courgette op. Voeg dan weer een laagje saus toe. Herhaal dit tot de plakjes courgette op zijn. Eindig met een laagje saus. Strooi wat geraspte kaas over de lasagne en zet de ovenschaal ca. 20 minuten in de oven.

Uw vruchtbaarheidsvoordeel

Courgettes bevatten vitamine B6, foliumzuur en andere vitamines en mineralen. Vitamine B6 helpt bij de normale regeling van de hormonale cyclus.

Rode ui bevat veel anti-oxidanten en heeft een betere anti-oxiderende werking dan lichtgekleurde uien. Rode ui bevat quercetine dat een belangrijke antioxiderende werking heeft. Ajuin is ook rijk aan selenium dat de ontwikkeling van het sperma ondersteunt.

Tomatenblokjes: Verse  tomaten en tomaten uit blik hoeven niet sterk te verschillen. De voedingswaarden blijven hetzelfde. Fabrikanten kunnen soms (ongezonde) toevoegingen doen: zout, suiker of bewaarmiddelen. Dit staat vermeld op de verpakking.

Kip curry met bloemkoolrijst

Ingrediënten voor 4 pers

4 pijp-ajuintjes
3 teentjes knoflook
4 tomaten
4 kipfilets
4 koffielepels currypoeder
1 kippenbouillonblokje (met minder zout)
1 bloemkool
2 potjes magere yoghurt
6 eetlepels arachideolie
3 eetlepels maïszetmeel
peper en zout

Bereiding

  1. Pers de knoflook en snij de pijpajuin in ringetjes. Snij de tomaten in blokjes. Snij de kipfilet in reepjes. Meng de reepjes met het maïszetmeel en kruid met peper en zout.
  2. Verhit 1 eetlepel arachideolie in een grote anti-aanbakpan (zonder teflon of PFAS) en roerbak de kippenreepjes gedurende 3 minuten tot ze er goudbruin uitzien. Schep uit de pan en hou even aan de kant.
  3. Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel arachideolie en bak de knoflook en het currypoeder kort. Doe er de kippenreepjes, de kippenbouillon en 75 milliliter per persoon warm water bij. Zet het vuur lager en laat 9 minuten afgedekt sudderen. Roer af en toe.
  4. Met een keukenrobot, blender of staafmixer hak je de bloemkool heel fijn. Je hebt nu “bloemkoolrijst”. Verhit de laatste eetlepel arachideolie in een grote pan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 50 milliliter water toe. Bak (al roerend) gedurende 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Neem de pan met het vlees van het vuur en meng met de magere yoghurt.
  6. Serveer de bloemkoolrijst met de kip en curry erover. Eindig met de afwerking en bestrooi met de tomatenblokjes en de pijp-ajuin.

Uw vruchtbaarheidsvoordeel

  • Gekweekte kip uit de supermarkt kan hormonen, antibiotica, sporen van pesticiden en zelfs verontreinigende stoffen zoals zware metalen bevatten. Dit zijn belangrijke argumenten om biologisch geteelde kip te kiezen in de aanloop naar je zwangerschap. De meeste biologische scharrelkippen zijn minder vettig, hebben meer smaak en de kippenborstfilet bevat merkbaar meer bruikbare hoeveelheden omega-3 vetzuren dan niet-scharrelkippen. Bio-kip bevat ook meer antioxidanten. Kip moet altijd goed worden doorbakken of gekookt en snel nadien worden opgegeten omdat het gemakkelijk vatbaar is voor E-coli, salmonella en andere levensbedreigende bacteriën

 

  • Bloemkool bevat een goede hoeveelheid foliumzuur, vitaminen B5 en B6 en vitamine C. Bloemkool bevat ook bio-flavonoïden en zou een belangrijke rol moeten spelen in uw vruchtbaarheids-dieet.
Je hebt nog geen producten in je winkelmandje