Kip curry met bloemkoolrijst

Bereiding

  1. Pers de knoflook en snij de pijpajuin in ringetjes. Snij de tomaten in blokjes. Snij de kipfilet in reepjes. Meng de reepjes met het maïszetmeel en kruid met peper en zout.
  2. Verhit 1 eetlepel arachideolie in een grote anti-aanbakpan (zonder teflon of PFAS) en roerbak de kippenreepjes gedurende 3 minuten tot ze er goudbruin uitzien. Schep uit de pan en hou even aan de kant.
  3. Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel arachideolie en bak de knoflook en het currypoeder kort. Doe er de kippenreepjes, de kippenbouillon en 75 milliliter per persoon warm water bij. Zet het vuur lager en laat 9 minuten afgedekt sudderen. Roer af en toe.
  4. Met een keukenrobot, blender of staafmixer hak je de bloemkool heel fijn. Je hebt nu “bloemkoolrijst”. Verhit de laatste eetlepel arachideolie in een grote pan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 50 milliliter water toe. Bak (al roerend) gedurende 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Neem de pan met het vlees van het vuur en meng met de magere yoghurt.
  6. Serveer de bloemkoolrijst met de kip en curry erover. Eindig met de afwerking en bestrooi met de tomatenblokjes en de pijp-ajuin.

Uw vruchtbaarheidsvoordeel

  • Gekweekte kip uit de supermarkt kan hormonen, antibiotica, sporen van pesticiden en zelfs verontreinigende stoffen zoals zware metalen bevatten. Dit zijn belangrijke argumenten om biologisch geteelde kip te kiezen in de aanloop naar je zwangerschap. De meeste biologische scharrelkippen zijn minder vettig, hebben meer smaak en de kippenborstfilet bevat merkbaar meer bruikbare hoeveelheden omega-3 vetzuren dan niet-scharrelkippen. Bio-kip bevat ook meer antioxidanten. Kip moet altijd goed worden doorbakken of gekookt en snel nadien worden opgegeten omdat het gemakkelijk vatbaar is voor E-coli, salmonella en andere levensbedreigende bacteriën
  • Bloemkool bevat een goede hoeveelheid foliumzuur, vitaminen B5 en B6 en vitamine C. Bloemkool bevat ook bio-flavonoïden en zou een belangrijke rol moeten spelen in uw vruchtbaarheids-dieet.

Ingrediënten voor 4 pers

4 pijp-ajuintjes
3 teentjes knoflook
4 tomaten
4 kipfilets
4 koffielepels currypoeder
1 kippenbouillonblokje (met minder zout)
1 bloemkool
2 potjes magere yoghurt
6 eetlepels arachideolie
3 eetlepels maïszetmeel
peper en zout

Je hebt nog geen producten in je winkelmandje