Verse Tomatensaus

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Doe dit ook met de knoflook. Snij de tomaten in stukjes.
  2. Doe de olijfolie in de pot en fruit de sjalot glazig. De knoflook mag even meestoven. Voeg de tomaten toe en kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Haal de tijm van de stengels en voeg dan de laurier toe.
  3. Laat het geheel, zonder deksel, gedurende 1 uur zachtjes pruttelen op een lager vuur. Haal de laurier uit de saus
  4. Mix met de staafmixer.
  5. Breng verder op smaak met de kruiden.

Uw vruchtbaarheidsvoordeel

De tomaat is laag in calorieën en biedt een groot aantal voedingsstoffen zoals vitamine C en E en mineralen zoals magnesium en kalium.

Vitamine C is een krachtige anti-oxidant die ook vermoeidheid vermindert, psychologische functies ondersteunt en bijdraagt aan een gezond immuunsysteem.

Vitamine E beschermt de cellen tegen oxidatieve stress.

Bovendien zijn tomaten rijk aan lycopeen, wat de tomaat zijn levendige rode kleur geeft. Lycopeen is bekend als gunstig voor de vruchtbaarheid en bevorderend voor de kwaliteit van het sperma. Lycopeen heeft ook een beschermend effect op de prostaat.

Ingrediënten voor 3,5l

Smaaktomaten: 3,5kg
Sjalotten: 250g
Olijfolie: 100ml
Knoflook: 8 teentjes
Tijm: 6 takjes
Peterselie: 1 bussel
Laurier: 4 blaadjes
Italiaanse kruiden
Peper en zout

Je hebt nog geen producten in je winkelmandje