Zwarte rijst met kalfsvlees, champignons, bonen en grofgehakte cashewnoten

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Kook de prinsessenboontjes en de sluimererwten, giet af en spoel onmiddellijk af onder koud water. Bak kort in 1 eetlepel arachideolie.
  2. Bak de kalfslapjes bruin langs beiden kanten in de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak de oesterzwammen en shiitake’s in 1 eetlepel arachideolie en voeg de zoetzure saus toe en hou nog wat voor de afwerking. Rooster de cashewnoten in een pan (zonder vetstof) en hak ze grof.
  3. Snij het vlees in reepjes en dien op met de rijst, de prinsessenboontjes, de sleumererwten, de paddenstoelen en nog wat van de zoetzure saus. Werk af met de grofgehakte cashewnoten en enkele takjes koriander.

Uw vruchtbaarheidsvoordeel

Zwarte rijst is ook bekend als “verboden rijst”, omdat in het verleden in China alleen de keizer mocht genieten van de vele gezondheidsvoordelen van deze nootachtig smakende rijst.

Zwarte rijst bevat antioxidantenvitaminenvezels en voedingsstoffen die afkomstig zijn uit de buitenste lagen van de rijstkorrels die niet verwijderd werden.

Noten kunnen tot de gezondste snacks ter wereld worden gerekend. Ze zitten vol met vitaminesmineralen en aminozuren. Tegelijkertijd zijn ze glutenvrij . Enkele noten met een kopje kruidenthee is een stimulerende snack. Bewaar een voorraad op het werk, zodat je niet in de verleiding komt door zoetigheden.

Ingrediënten voor 4 pers

Zwarte rijst: 200 g
Kalfslapjes: 4
Prinsessenboontjes: 200 g
Sluimererwten: 200 g
Shiitake’s: 150 g
Oesterzwammen: 150 g
Verse koriander
Cashewnoten: 50 g
Zoetzure saus: 8 eetlepels
Arachideolie: 2 eetlepels
Olijfolie: 1 eetlepels
Peper en zout

Je hebt nog geen producten in je winkelmandje